CAD/CAM voor iedereen

 

dé toekomst. Ook uw toekomst ?

 

Het atelier van vandaag beschikt reeds over één of meerdere machines die numeriek bestuurd kunnen worden (CNC). Dit kan gaan van de betere paneelzaag, over opdeelzaag en kantenlijmer tot de portaalfrees.

 

De gemiddelde interieurbouwer programmeert nog steeds aan de CNC machine zelf

 

Dit leidt tot meer stilstand van de machine, dubbel ingeven van informatie, meer kans op fouten, de noodzaak om over een hoger gekwalificeerde operator te kunnen beschikken, verlies van materiaal en productietijd...

 

CAD - Computer Aided Design - Computergesteund Ontwerpen

 

Indien een interieur- en/of meubelproject wordt voorbereid met moderne 3D tekensoftware, dan beschikt de interieurbouwer of meubelmaker niet alleen over professionele tekeningen en bijhorende 3D-beelden (renders) om zijn klant te overtuigen. Hij krijgt er "bijna vanzelf" de nodige numerieke gegevens bij om -mits in het juiste formaat voor zijn specifieke machines- rechtstreeks zijn productieproces te voeden.

 

CAM - Computer AIded Manufacturing - Computergesteund Produceren

 

In een eerste stap zijn dit de gegevens per onderdeel die de maatvoering zullen bepalen : handig voor de plaatoptimalisatie, de zaagmachine, en de eventuele formattering.

In een tweede stap zijn dit de gegevens per onderdeel die de kantenafwerking bepalen : ideaal voor de kantenlijmmachine. Maar ook bij het aanbrengen van verstekken, sponningen, enz. werkt het bijzonder gemakkelijk (en foutloos) om deze kantenafwerking met elk onderdeel "mee te sturen" via het etiket.

In een derde stap tenslotte zijn dit de gegevens per onderdeel die gebruikt worden bij de bewerking : het uitvoeren van de nodige deuvel-, scharnier-, beslag- en rijboringen, infrezingen allerhande, groeven, sponningen, noem maar op. Een onderdeel komt aan de CNC-machine aan, de operator scant het etiket, de machine herkent het onderdeel en laadt het juiste bewerkingsbestand, en de bewerking wordt gestart.

 

 

 

Te moeilijk ? Te duur ? Nee hoor : wij CADCAMMEN voor u !

 

Geen gedoe meer met ingewikkelde software, dure licenties, onaangepaste hardware, tijdrovende opleidingen.

Wij CADCAMMEN uw project van schets naar gebruiksklaar databestand.

Wij testen alles uit, en tonen u hoe te gebruiken.

U kunt zich volledig op het échte werk concentreren.

U verdient een veelvoud van de CAD/CAM-kost terug.

 

Na de "CNC-machine voor iedereen",

 

nu : CAD/CAM voor iedereen !

 

Contacteer ons vrijblijvend, en we kijken samen wat er allemaal mogelijk is !